Duvar Kağıdı Teknik Bilgiler

Duvar Kağıdı Teknik Bilgiler

- Duvar Kağıdı Teknik Bilgiler -

Duvar Kağıdı Teknik Bilgiler

"Duvar kağıdı, özel tutkalı ile uygulaması duvarlara uygulaması yapılan iç mekan dekorasyon ürünüdür."

 

Yapısı gereği uygulandığı zeminlere renklendirmenin yanında özel yapısı, dokusu, kabartması ile farklı görünüm ve hareket katar.

Dünya standartlarında bir rulo duvar kağıdı genel olarak 53 x 1000 cm (+ %3 ) ölçülerinde üretilir.Kullanım amaçlarına göre ve özel koleksiyonlar için de farklı ölçülerde de üretim yapılabilmektedir.
Dünyaca kabul görmüş teknik özellikler ve standartlar ürün etiketlerinde ve ürün kutularında özel semboller ile tanımlanır. Uygulama  yapılacak  yüzeyin, mekanın konumuna göre doğru ürünün seçiminde ürün bilgilerine, teknik özelliklere dikkat edilmelidir.

DUVAR KAĞIDI TİPLERİ  

Duvar kağıtlarının kullanılan  farklı üretim teknolojileri ve malzeme yapısı gereği birçok tipi vardır, başta gelenleri.

SIMPLEX  DUVAR KAĞIDI

Tek kat birinci hamur kağıt üzerine renk ve desen baskısı yapıldıktan sonra, yüzeye genel ve hafif bir gofraj baskı yöntemi yapılarak üretilir. Dış etkenlere karşı dayanıklılığı diğer duvar kağıdı tiplerine göre düşüktür.

EMBOSS DUVAR KAĞIDI

Renk ve desen baskısı yapılan birinci hamur üst kağıt tabakasının alt kağıt ile özel yapıştırıcı ile duble edilmesi ve desen yapısına göre özel silindirlerle kabartma efekti / gofraj verilmesi ile üretilir. Kabartma, genel olarak  tüm yüzeye verildiği gibi, basılan desenin, figürlerin kabartılması ile (register emboss) yapılır.
Bu şekilde üretilen duvar kağıtlarında desen baskısı ile kabartma çakışmalı, kabartma kağıdı yıpratmamalı, kabartma  derinliği aynı olmalıdır.
dubleks emboss duvar kağıtlarında laminasyon düzgün ve kuvvetli olmalı, Kağıt tutkallandığında alt ve üst kağıt katmanları açılmamalıdır.

VINYL ESASLI DUVAR KAPLAMASI

Dünyada en geniş kullanım alanına sahip duvar kağıdı tipidir. Kağıt astar üzerine pvc laminasyonu ile üretilmiş özel kağıttır. Pvc kaplı olan üst yüzeye renk ve desen baskısı yapıldıktan sonra özel makinesinde sıcak uygulanarak - hot emboss tekniği ve özel silindirler ile desen efektleri ve kabartma dokusu verilir. Klasik duvar kağıtlarına istinaden  bir takım avantajlara sahiptir. Güneş ışığına dayanıklılığı - solmazlığı fazladır. Pvc esaslı yapısıyla leke ve kir tutmaz, ıslak olarak silinebilir hatta fırça ile temizlenebilir. Yapısal farklılıklar içeren bir çok tipi mevcuttur.Uygulandıktan sonra ek yerleri belli olmaz, kolay sökülebilir. Islak hacimlerde (banyo – mutfak) kullanılabilir. 

BOYANABİLİR DUVAR KAĞIDI

Vinyl esaslı olan bu tip duvar kağıtları farklı malzeme yapıları ile bol çeşitliliğe sahiptir. Duvara uygulama yapıldıktan sonra istenirse boyanabilme özelliğine sahiptir. Desen ve kabartma yapısı gereği defalarca boyanabilir.

DUVAR KAĞIDI UYGULAMASI HAKKINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Uygulama yapılacak duvarlar pürüzsüz olmalıdır çimento veya alçı sıva yapılmış ise saten alçı ile desteklenmeli ve zımpara ile duvar pürüzsüzlük kazandırılmalıdır. Duvar köse birleşimleri şakülünde duvar tavan birleşimleri terazisinde ve düzgün olmalıdır.

Kağıdın kesimleri, uygulama ölçüsünden 10 cm fazla kesilmelidir.İkinci ve takip eden boylar desen birleşimlerine göre fazlalık verilerek kesilir.Bu ilk iki boy uygulamasından sonra desenlerin uygunluğu gözlenir uygunluk sağlandıktan sonra diğer kesimlere devam edilir.Hata yapma olasılığını azaltmak amacı ile sırası ile kesim yapma ve ters uygulamayı önlemek için kağıtların üst taraflarına işaret koymakta  fayda vardır.

Duvar kağıdı uygulamada kullanılan  yapıştırıcıları  piyasadan temin edebilir, aldığınız bu yapıştırıcıları üzerlerindeki kullanım talimatlarına göre kullanabilirsiniz. Üzerinde  prepasted ibaresi bulunan duvar kağıtlarının fabrikasyon üretimlerinde yapışkanları arkalarına sürülmüştür. Bu ürünler için ayrıca yapıştırıcıya gerek yoktur.